Глава Уряду: Міжнародна конференція в Києві 28 квітня має на меті підтримку реформ в Україні (відео)
п’ятниця, 24 квітня 2015, 11:49

Під час Міжнародної конференції на підтримку України, що відбудеться в Києві 28 квітня, будуть обговорені питання відновлення територій Сходу України, бізнес-клімат та інвестиційні можливості в Україні, аграрна політика та реформи в цій сфері, а також енергетика і енергоефективність.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у Верховній Раді України в п’ятницю, 24 квітня.

Арсеній Яценюк нагадав, що 27 квітня в Києві відбудеться  саміт «Україна-ЄС», участь у якому візьмуть, зокрема, Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер та Президент Європейської Ради Дональд Туск, інші високопосадовці Європейського Союзу.

На порядку денному саміту, зазначив він, - питання макрофінансової допомоги Європейського Союзу і економічна допомога, підтримка України проти російської агресії, а також підготовка до саміту Східного партнерства в Ризі.

Глава Уряду наголосив, що в рамках саміту 28 квітня відбудеться Міжнародна конференція на підтримку України. Уже за нинішньою інформацією на конференцію прибудуть 270 міжнародних партнерів, відкриватиме її Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер.

Арсеній Яценюк наголосив, що завдання Міжнародної конференції – «отримати від наших західних партнерів оцінку реформам, які проведені в Україні, які підтримані українським Парламентом і підготовлені українським Урядом разом із Президентом».

У рамках конференції  будуть проведені чотири дискусійні панелі, на які запрошені як члени Уряду України, так і іноземні фахівці. Теми панелей:  відновлення східних областей України, бізнес-клімат та інвестиційні можливості в Україні, аграрна політика та реформи в цій сфері, а також енергетика і енергоефективність.

Арсеній Яценюк зазначив, що керівники парламентських фракцій отримали запрошення до участі в Міжнародній конференції на підтримку України.

Цей захід, за його словами, є першим у низці конференції, які відбудуться 2015 року. Зокрема, вже розпочалася підготовка до інвестиційні конференції в Сполучених Штатах Америки 12-13 липня. Після зустрічі Арсенія Яценюка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель Німеччина також прийняла рішення провести інвестиційну конференцію.

«У вересні ми плануємо провести в Києві велику інвестиційну конференцію, щоб максимально залучити приватний капітал до модернізації української економіки і для виходу України з економічної кризи, створення робочих місць і просування української економіки», - повідомив Глава Уряду.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua