Глава Уряду пропонує встановити персональну відповідальність глав кількох ОДА за «завалену» роботу з оформлення субсидій (відео)
середа, 29 липня 2015, 15:10

Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у Харкові проведе нараду із главами обласних адміністрацій східного і південного регіонів, де, зокрема, буде обговорюватися питання виконання місцевою владою її обов’язків щодо оформлення субсидій. Про це Глава Уряду повідомив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 29 липня.

На засіданні Уряду Міністр соціальної політики України Павло Розенко повідомив про показники оформлення заяв на отримання субсидій. Зокрема, негативні показники в Одеській (43%), Харківській (48%), Закарпатській (53%), Чернівецькій (54%), Донецькій (50%) і Луганській (35%) областях.

«Мене дуже турбує ситуація по цих областях, які «завалили» роботу по субсидіях. Пропоную протокольне рішення Кабінету Міністрів України про персональну відповідальність глав Одеської, Чернівецької, Харківської, Закарпатської областей стосовно соціального забезпечення громадян країни і оформлення субсидій», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Більше половини громадян не отримали там належні субсидії, зате вони отримують платіжки. І їм по цих платіжках не буде чим платити, тому що місцева влада не виконала свою функцію», - підкреслив він. 

Глава Уряду повідомив, що планує провести в Харкові нараду із главами обласних адміністрацій східного і південного регіону: «У тому числі буде обговорюватися питання оформлення субсидій і конкретної роботи кожного глави адміністрації на благо громадян країни і відповідальності за таку роботу».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua