Глава Уряду у Львові: Наше завдання – збудувати комплексну систему безпеки й систему справедливості
неділя, 23 серпня 2015, 11:58

«Ми повинні нарешті завершити судову реформу, реформу органів прокуратури, створити Державне бюро розслідувань для того, щоби вся правоохоронна система і система юстиції була така, як нова українська поліція. Це нове відношення, нові стандарти і повага до права і громадян країни», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк по звершенні церемонії складання присяги новими патрульними поліцейськими у Львові в неділю, 23 серпня.

Глава Уряду підкреслив, що поліція – це є один із елементів реформування в цілому правоохоронної системи держави: «Ці молоді люди потребують підтримки в тому числі і судової системи, і прокурорської системи, і слідчих органів, і Служби безпеки. Вони є основою безпеки громадян, але така безпека повинна будуватися на верховенстві права».

«Завдання щодо завершення в цілому реформи правоохоронної системи, системи юстиції і органів прокуратури зараз стоять перед нами як парламентською коаліцією, і разом з нами - Президентом України», - сказав Арсеній Яценюк.

Подальші кроки, підкреслив Глава Уряду, «дуже важливі для того, щоб збудувати комплексну систему безпеки в країні, систему справедливості, яку треба побудувати по-новому».

Арсеній Яценюк зазначив, що Львів – друге місто після Києва, де на вулицях з'явилася нова українська поліція: «Післязавтра буде запуск нової української поліції в Одесі. Далі - Харків, Миколаїв. І думаю, що ми до кінця року ще приймемо рішення про запуск нової української поліції в інших містах країни».

Досвід, який вже зараз є в роботі нової української поліції, за словами Арсенія Яценюка, «вказує на те, що це реально працює»: «Громадяни зрозуміли: так, як було, вже не буде. Треба виконувати закон, треба не порушувати правила дорожнього руху, поважати поліцейського. І поліцейський поважає, захищає і служить такому громадянину країни».

 

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua