Глава Уряду: Україна може заполонити європейський ринок своєю продукцією (відео)
п’ятниця, 24 квітня 2015, 14:44

Україна може заполонити європейський ринок своєю продукцією. Для цього потрібна, передусім, якість, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 24 квітня, на зустрічі з представниками сільськогосподарських підприємств Київщини.

За собівартістю, зазначив він, українська сільгосппродукція конкурентна, навіть незважаючи на те, що ЄС дотує своїх виробників.

Арсеній Яценюк нагадав, що після одностороннього відкриття ринків ЄС для української продукції Україна вже використала всі квоти на поставку низки товарів, зокрема курятини: «Ніхто не сподівався, що ми використаємо повністю всю квоту. Те саме буде і є по зернових. Те саме мусить бути по молоку».

Глава Уряду також зазначив, що великі агрохолдинги свого часу «отримали мільярдну допомогу від держави, побудували великі бізнеси». Зараз, наголосив він, необхідно допомогти малим і середнім сільськогосподарським підприємствам: «Для мене це і економічне, і політичне, і соціальне питання».

Він нагадав, що Уряд заклав у Державному бюджеті 300 мільйонів гривень на компенсацію процентної ставки за кредитами для малих і середніх сільгосппідприємств: «Розумію, що це не так багато. Але половину від ставки Національного банку ми будемо компенсувати малим і середнім фермерам».

«Фактично 15% на кожен кредит ми будемо дотувати для того, щоб ви якось могли справитися з дорогим ресурсом», - звернувся він до представників сільськогосподарських підприємств.

На друге півріччя 2015 року, після стабілізації фінансової ситуації, Уряд, окрім того, передбачить компенсацію процентної ставки на придбання української техніки.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua