Глава Уряду звернувся до громадян використати літній період для енергомодернізації осель (відео)
середа, 29 квітня 2015, 14:47

Уже зараз необхідно готуватися до зими: закачувати у сховища газ за наймешною ціною і виділяти кошти для того, аби громадяни змогли провести енергомодернізацію своїх осель, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 29 квітня.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що в ході Міжнародної конференції з підтримки України, яка відбулася вчора в Києві, а також зустрічі Глави Уряду з Віце-президентом Європейської Комісії з питань енергетики, «Європейська комісія, Сполучені Штати Америки і наші західні партнери чітко відзначили єдино правильний шлях як ціноутворення і тарифоутворення, так і реформування системи національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Водночас Глава Уряду наголосив, що зміна цін і тарифів повинна супроводжуватися «в першу чергу програмами з енергомодернізації»: «Єдино правильний шлях, як зменшити вартість тепла і, відповідно, газу для населення, був зроблений в країнах-членах Європейського Союзу: менше споживаєш – менше платиш».

Західні партнери, за його словами, долучилися до того, «щоби дати значні інвестиції в енергомодернізацію».

Він нагадав, що Уряд України прийняв рішення про компенсацію від 20 до 40% вартості заходів із енергоефективності для населення – «як на придбання котлів, так і на утеплення будинків і квартир»: «Відповідальний за цей проект Ощадбанк. Кошти з Державного бюджету виділені».

Арсеній Яценюк звернувся до громадян використати літній період для енергомодернізації осель: «Ми вже маємо зараз готуватися до зими, в тому числі й закуповувати газ, закачувати газ в сховища по найдешевшій ціні, і так само виділяти кошти для того, щоби громадяни в своїх оселях змогли провести енергомодернізацію, зменшили обсяг споживання газу, тепла і платили тільки за те, що вони отримують».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua