Глава Уряду: Угода про ЗВТ з ЄС набуде чинності з 1 січня 2016 року. Ми готові до ембарго з боку Росії (відео)
середа, 16 вересня 2015, 14:00

«Очікуємо, що до кінця поточного року європейські партнери ратифікують Угоду про асоціацію України та ЄС і з 1 січня 2016 року повноцінна зона вільної торгівлі з Європейським Союзом вступить в силу», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 16 вересня.

Арсеній Яценюк зазначив, що сьогодні минає рік з того моменту, коли була ратифікована Угода про асоціацію з Європейським Союзом, «і рік Україна робить поступові кроки щодо виконання цієї Угоди».

«Російська Федерація чи будь-яка інша країна не має і не буде мати права на наше суверенне рішення щодо європейської інтеграції. Незважаючи на всі застереження і залякування з боку північного сусіда щодо введення ембарго і подальшого економічного тиску на Україну, чітко заявляю, що Угода набуде чинності. Україна є частиною європейського простору, в тому числі  економічного простору», - наголосив Глава Уряду.

«Ми готові до введення Російською Федерацією ембарго, і ми дамо гідну відповідь у тому випадку, якщо Росія не скасує своє рішення і відповідне ембарго буде введено», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що ринки для української продукції – це ринки Європейського Союзу, «які український бізнес зараз знаходить в силу того, що Україна підписала Угоду: «І конкурентноспроможність українських товарів повинна рости»

«Той, хто хоче з нами працювати на рівних умовах, - будь ласка. Той, хто хоче з нами працювати шляхом залякувань і диктату, - далі знищуйте іноземні продукти, ми вам бажаємо успіху в цьому. У вас це добре виходить. Свої виготовляти не вмієте, а іноземні знищуєте», - сказав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua