Голосування за закон про спецконфіскацію покаже, хто є хто в сесійній залі, - Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 15 березня 2016, 16:55

Голосування за законопроект про спецконфіскацію №4057 покаже, хто є хто в сесійній залі парламенту.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновол з парламентської трибуни.

«Голосування за цей законопроект продемонструє, на чиєму боці кожен присутній в цій сесійній залі: чи він патріот України, чи цинічний брехун, який оберігає кошти мафії, розраховуючи на певні дивіденди з цих коштів», - наголосила депутат.

«Коли ми ішли на вибори, ми обіцяли громадянам, що працюватимемо виключно на державу, на відміну від минулої влади. Зараз ми можемо продемонструвати це абсолютно конкретно – зараз від того, чи проголосуємо ми за законопроект №4057, залежить, чи отримає державний бюджет понад 50 млрд гривень», - додала представник «Народного фронту».

Коментуючи висловлювання про нібито невідповідність законопроекту Конституції, Тетяна Чорновол зауважила, що ще в 2006 році Україна ратифікувала 54 ст. Конвенції ООН проти корупції, де прямо вказано право держав створювати законодавчу можливість конфіскації придбаного в результаті злочину майна без винесення вироку в рамках кримінального впровадження у справах.

«Ця конвенція була ратифікована ще в 2006 році. Це значить, що вона пройшла узгодженість на конституційність в Україні», - уточнила вона.

«Ми дуже зменшили поле застосування цього закону: щоб не було звинувачень у рейдерстві, конфіскацію обмежено лише рахунками в банках, коштами по найбільш брудних комерційних схемах, які вдалося зловити. Два мільярди доларів дуже потрібні цій країні. Я всіх дуже прошу: будьте патріотами», - закликала Тетяна Чорновол.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua