Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав закон "Про освіту" (відео)
вівторок, 19 вересня 2017, 12:53

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав ухвалений 5-го вересня закон "Про освіту" та передав його Президенту України.

"Ми провели дуже ретельне обговорення цієї реформи під час засідання Верховної Ради. Вона запроваджує цілу низку нових ініціатив. І хочу наголосити, що по ключовому питанню, яке викликало дискусії, в законі зазначається, що викладання в українських школах буде вестися державною мовою, як у всьому європейському просторі, як у всіх цивілізованих країнах", - заявив Парубій на брифінгу в парламенті.

"Надається право для навчання рідною мовою і членам національних меншин, і корінним народам, але мова навчання в українських державних школах буде державною", - підкреслив Голова Верховної Ради України.

Андрій Парубій зазначив, що новий закон про освіту не є законом для вчителів та учнів - це є закон для кожного громадянина.

"Ми будуємо нову українську освіту, нову державу. І зараз я підписую Закон України "Про освіту". Я також відправляю цей закон на підпис Президентові України", - резюмував Голова Верховної Ради України.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua