ГПУ має долучити до подання на Новинського всі епізоди його правопорушень, - Антон Геращенко (відео)
четвер, 17 листопада 2016, 17:20

Генеральна прокуратура має долучити до подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата "Опозиційного блоку" Вадима Новинського всі епізоди його правопорушень та передати до Верховної Ради увесь комплекс документів і доказів, які доводять його провину.

Про це заявив секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко в інтерв’ю журналістам.

Він зазначив, що народні депутати володіють інформацією, що у Генеральної прокуратури є низка інших епізодів правопорушень з боку народного депутата Вадима Новинського, окрім епізоду з незаконним утриманням митрополита Олександра, за яким ГПУ пропонує притягти парламентаря до відповідальності.

"Ми пропонуємо передати у комплексі ці документи, а не лише епізод із підозрою у викраденні одного з ієрархів Української православної церкви. Тому потрібно, щоб обвинувачення базувалися на фактах та доказах, а не лише на показаннях потерпілого. Цього недостатньо. При цьому і мене, і фракцію "Народний фронт" важко запідозрити у позитивному ставленні до пана Новинського", - заявив Антон Геращенко.

"Члени Регламентного комітету побоюються, що якщо дати згоду на притягнення Новинського до відповідальності без необхідних для того підстав, то це завершиться "справою Мосійчука" - повним провалом Генпрокуратури, виправданням Новинського і  лише підсиленням його позицій", - наголосив він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua