ГПУ зобов'язали відкрити справу проти Медведчука, - Андрій Левус (документ)
п’ятниця, 22 квітня 2016, 17:55

Печерський райсуд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру відкрити кримінальне провадження щодо фактів антидержавної діяльності Віктора Медведчука.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат фракції "Народний фронт" Андрій Левус, за зверненням якого суд ухвалив відповідне рішення.

За його словами, тепер правоохоронці мають внести дані в ЄРДР і розпочати розслідування.

"5 квітня ми подали депутатське звернення із заявою про злочини Медведчуком та його проросійської організації "Український вибір" і вимагали розслідувати причетність Медведчука до сепаратизму, державної зради та фінансування тероризму", - поінформував народний депутат.

Він висловив обурення, що ані громадський тиск, ані наведені в зверненні, підписаному майже сотнею нардепів, дані не вплинули на рішення ГПУ.

"Прокуратура вважала недостатньо обґрунтованими факти про злочини і відмовлялися порушити справу. Сьогодні через Печерський районний суд ми змогли домогтися нарешті правильного рішення. Суддя Батрин визнала бездіяльність ГПУ і винесла ухвалу, згідно з якою правоохоронці мають розслідувати факти, викладені в моїй заяві", - підкреслив Андрій Левус. 

"Ми зробимо все, щоб держава була очищена від антиукраїнських елементів. Реванш не пройде!", - резюмував він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua