Григоришин визнав, що лобіював підписання контракту на постачання електроенергії в окупований Крим, – Георгій Логвинський (відео)
вівторок, 17 листопада 2015, 09:45

Російський олігарх Костянтин Григоришин в одному з інтерв’ю визнав, що був ініціатором підписання угоди про постачання української електроенергії за явно заниженими цінами в окупований Крим.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Георгій Логвинський в понеділок в ефірі телеканалу «ICTV».

За його словами, в оригіналі контракту міститься, зокрема, пункт про постачання електроенергії «в Кримський федеральний округ».

«Там стоїть підпис підприємства «Крименерго» – державного підприємства, відібраного в України сепаратистами і бандитами, і сьогодні вони з нами підписують контракт», – обурився представник «Народного фронту».

«Контракт належить до юрисдикції арбітражного суду Росії. Тобто якщо ми захочемо оскаржувати якісь положення цієї угоди, то матимемо робити це згідно російського права», – додав він.

Народний депутат повідомив, що через цей контракт тільки за січень поточного року державі було завдано збитків через постачання електроенергії за явно заниженими цінами на суму понад 100 млн грн.

Георгій Логвинський також акцентував увагу на тому, що в контракті обумовлений такий форс-мажор, як ведення воєнних дій, але він продовжує діяти, незважаючи на фактично бойові дії між Україною та Росією.

«Згідно інтерв’ю пана Григоришина саме він був лобістом та організатором такої угоди», – наголосив він.

За словами Логвинського, в цьому контексті дуже дивно виглядають слова міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина про те, що Україна, постачаючи електроенергію на окупований півострів, нібито таким чином захищає своїх громадян.

Народний депутат також відзначив тісний зв'язок Григоришина з деяким українськими журналістами.

Зокрема, за його словами, на елітному французькому курорті Куршавель в компанії Костянтина Григоришина бачили колишнього журналіста, а нині народного депутата Сергія Лещенка, які разом проводили відпочинок.

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua