Григоришин є одним із супутників на орбіті Кремля, - Сергій Висоцький
четвер, 1 жовтня 2015, 16:24

З точки зору президента Росії Путіна та вибудованої ним системи, Костянтин Григоришин, так само як Дмитро Фірташ чи Олександр Бабаков, є персоною, яку використовує Кремль для створення мереж впливу на Україну.

Про це написав народний депутат фракції «Народний фронт» Сергій Висоцький у своєму блозі.

«Залежно від місця дислокації їм допомагають адепти виключно економічної складової відносин (у Європі) чи «русского миру» (в екс-СРСР). Все це – одна глобальна спецоперація. Криптовійна, яку Росія веде багато років із Заходом через «Газпром», корупцію, лояльні ЗМІ та експертне товариство… У цій війні не буває «просто російських бізнесменів», які просто ведуть бізнес у стратегічно важливих для національної безпеки галузях української економіки. Є резидентури противника в тому чи іншому вигляді. З відома перших осіб та господарів – а часто й без їхнього відома. Це ще один фронт війни. Не такий уже й невидимий», - сказав народний депутат.

На думку представника «Народного фронту», з України необхідно витиснути всю російську присутність, оскільки нова військова доктрина України однозначно трактує Росію як ворога та головну загрозу.

«Російські банки, російський вплив на енергетику й інфраструктуру, медіа й телеком. Питання лише у швидкості такого витискання», - зазначив він.

«У перспективі – жодного імпорту російського газу, жодного імпорту вугілля, електроенергії, добрив. Повна відмова не лише від російської продукції й капіталу. Ведення бізнесу в Україні афілійованими з Кремлем структурами – це не просто аморально. Це небезпечно. Це розширення можливостей для гібридної агресії, це додаткові важелі впливу, це економічний шантаж, це агентурні мережі», - наголосив Сергій Висоцький.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua