Маємо керуватися національними інтересами у вирішенні як політичних, так і економічних питань, - Сергій Висоцький (відео)
п’ятниця, 17 лютого 2017, 12:50

Кожен громадянин і, перш за все, можновладці, народні депутати в складній ситуації, в якій наразі перебуває Україна, повинні навчитися передусім думати про національні інтереси держави і керуватися ними у вирішенні як політичних, так і економічних питань.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Сергій Висоцький в ефірі одного з телеканалів.

Він зазначив, що в питанні державного управління існує три площини: економічні, політичні та національні інтереси.

Однак, за його словами, протягом 25 років незалежності українська еліта, так звані «господарники», досить часто керувалися суто економічними інтересами, в тому числі й в політичних питаннях, що, на думку політика, не є цілком правильно.

«Це радянська філософія мислення. Потім над цим (економічними інтересами. – Ред.) стоять політичні інтереси, але дрібні: якихось партій, якихось лідерів, які хочуть піднятися на горбу в одного чи в іншого. Піти в опозицію, щоб стати потім владою та тощо. А ось над цим вже стоять національні інтереси – інтереси України», - підкреслив він.

У той же час Сергій Висоцький зауважив, що за останні кілька років в Україні сформувався вже новий комплекс проблем, зумовлений, зокрема, і війною, що  змушує багатьох людей казати, що все ж таки національна безпека, національний інтерес – це є пріоритети. Однак він зазначає, що «деякі люди продовжують мислити економічними категоріями, категоріями своєї кишені чи навіть об’єктивної економічної вигоди».

«Кожна людина, кожен громадянин, і в парламенті також, повинен навчитися в цій складній ситуації думати про національний інтерес і пам’ятати, що Україна – понад усе. Якщо ми це будемо пам’ятати, якщо ми будемо об’єднуватися навколо цієї ідеї і сповідувати цей спосіб мислення, що все ж таки не політика, не економіка, а національний інтерес (і його розуміння), який ставить завдання нам, політикам, який ставить завдання економістам – яку схему розробити тощо, чим більше буде людей, що так мислять, тим більш успішною буде країна», - заявив представник фракції «Народний фронт».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua