Гроші Януковича не конфіскують через політичну корупцію, - Сергій Пашинський (відео)
четвер, 20 жовтня 2016, 11:45

Верховна Рада провалила включення до порядку денного законопроекту №5088 про спеціальну конфіскацію активів чиновників режиму Януковича, а також пов'язаний з ним законопроект щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів (№5142).

Голова парламенту неодноразово ставив ці питання на голосування, але законопроекти не набрали необхідної кількості голосів.

Таким чином депутати поставили під загрозу фінансування програм соціального захисту і обороноздатності країни, оскільки конфісковані кошти Януковича мали піти саме на ці цілі.

Заступник керівника фракції "Народний фронт", голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський висловив обурення, що у парламенті "досі доводиться обговорювати необхідність повернення державі коштів Януковича, Арбузова, Клименка та ін.".

"Це якійсь сюрреалізм! Скоро вже три роки буде, як ми вигнали Януковича, але нічого – підкреслюю – нічого із вкраденого Януковичем не повернуто!", - наголосив він.

Сергій Пашинський додав, що за оцінками експертів, мова йде мінімум про $30 млрд, які були вкрадені Януковичем і його оточенням, в тому числі $1,5 млрд, які були заарештовані на території України.

У той же час, за словами заступника керівника фракції "Народний фронт", на кошти, які були вкрадені поплічниками Януковича, "колишні "регіонали" тепер купують депутатів у нашому парламенті, купують журналістів, які розказують якісь нісенітниці про цей закон".

"Розказують про те, що нібито за цим законом можна відбирати квартири. Ще раз хочу підкреслити: це абсолютна брехня. Закон передбачає арешт і конфіскацію виключно грошових коштів та цінних паперів держави. Підкреслюю!", - наголосив народний депутат.

"Наскільки вони бояться цього закону, що навіть включення у порядок денний блокують", - обурився Сергій Пашинський.

Він зазначив, що традиційно за законопроект про спецконфіскацію активів Януковича не голосують представники "Опозиційного блоку", "Єврооптимісти" і "Батьківщина". 

"У мене немає сумнівів, що за блокуванням цього законопроекту стоїть політична корупція і політична проституція", - обурився Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua