Гвардійці не повинні втрачати життя через чиїсь політичні забаганки, - Арсен Аваков (фото, відео)
четвер, 31 серпня 2017, 12:19

Військовослужбовці Національної гвардії України не повинні втрачати свої життя через чиїсь політичні забаганки.

Про це міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков заявив під час відкриття меморіальної дошки на честь загиблих 31 серпня 2015 року під стінами Верховної Ради нацгвардійців.

«Сьогодні ми вшановуємо наших героїв. Але я хочу звернутися до людяності кожного громадянина цієї країни. Країни, яка воює на два фронти. Один фронт на Сході з ворогом, який не ховається, а інший фронт - тут, всередині країни – «п’ята колона». Я не знаю ніякої політичної доцільності, щоб наші хлопці, з метою забезпечення політичних інтересів, несли свої життя на алтар»,  сказав Арсен Аваков.

Він наголосив, що в той день було поранено 120 осіб, а загинуло четверо. Поранення були у військових та цивільних людей, але найбільше постраждали гвардійці.

«Ці молоді хлопці прийшли під стіни Верховної Ради захищати демократію, Верховну Раду. Але загинули в самісінькому центрі Києва. За тисячу кілометрів від фронту. Я хочу, щоб кожен політик, який організовує такі заходи, ніс не лише політичну відповідальність, але і людську. Перед кожним із нас, перед батьками, перед гвардійцями»,  зазначив міністр.

Арсен Аваков наголосив, що відтепер всі нацгвардійці Київського гарнізону будуть приймати присягу на вірність українському народові перед стінами Верховної Ради, де їхні загинувші колеги виконали свій обов’язок.

Своєю чергою Голова парламенту Андрій Парубій зазначив, що смерть цих хлопців стала ще одним нагадуванням про те, що українську державу потрібно боронити як на східному фронті, так і всередині самої країни.

«Ми живемо в буремні часи, коли нам доводиться захищати свою Батьківщину від російського агресора. І Національна гвардія була однією з перших, хто пішов захищати нашу землю. Але ці гвардійці загинули тут, у Києві. Це нагадує нам про те, що захист країни і безпеки наших громадян є однаково важливою і на Сході, і в Києві. Їхня жертва нагадує нам про завдання, які стоять перед українською державою та Національною гвардією»,  сказав Андрій Парубій.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та відкрили меморіальну дошку.

«Я дуже хочу, щоб ця меморіальна дошка не була однією з багатьох. Я хочу, щоб вона була нагадуванням про хлопців, які заплатили за новий порядок своїм життям. Слава цим хлопцям! Слава Україні!»,  додав Арсен Аваков.

Нагадаємо, 31 серпня 2015 року під Верховною Радою молоді нацгвардійці стримували знавіснілих супротивників змін до Конституції щодо децентралізації влади. Тоді в них кинули гранату. Від осколкових поранень померли четверо бійців - Ігор Дебрін, Дмитро Сластніков, Олександр Костіна та Богдан Дацюк. Найстаршому з них було всього 25 років. Ще 141 боєць був госпіталізований з легкими та середніми пораненнями.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua