Хамські заяви радника Путіна мають спонукати НАТО перевести свою увагу з Близького Сходу на Росію, – Тетерук
середа, 27 липня 2016, 14:50

Україна і наші західні партнери мають уважно слухати заяви радників Путіна. Один з них, Сергій Караганов, назвав анексію Криму й окупацію частини Донбасу «найбільшими успіхами російської політики», спрямованими проти просування НАТО на Схід.

Про це заявив народний депутат України, член фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук.

«Коли з вуст деяких європейських політиків чуєш поради про «особливі статуси» для Придністров’я чи Донбасу, ловиш себе на думці, що ці політики живуть у світі ілюзій. Караганов не приховує, що Росія розпочала війну в Україні, аби не допустити співробітництва нашої країни з Альянсом. Радник Путіна прямим текстом заявляє, що Росія не хоче і не збирається виконувати Мінські угоди. А нам звідусіль продовжують розповідати про вибори в ДНР і ЛНР», - зазначив депутат.

Він також рекомендував західним політикам звернути увагу на цинічні вислови Караганова про те, що війна в Україні є «найбільшим досягненням російської політики».

«У Росії є політики і громадські діячі, які виконують роль псів Путіна. Що у нього в голові, то у них на язиці. Це Жириновський, Караганов, Миронов, Наришкін та інші. Якщо збройна агресія проти суверенної держави є досягненням, то нехай Караганов визнає значним досягненням Кремля вбивство опозиціонера Немцова. Воно припинило спротив залишків російської опозиції. Чи нальоти путінських літаків на мирні сирійські міста, через які загинули тисячі людей. Цим же Путін допомагає не втратити владу своєму другу-диктатору Асаду і жене мільйони біженців у «погану» Європу. Варто звернути увагу, що це не перша така витівка Караганова. Нещодавно він дав відверто хамське інтерв’ю німецькому Der Spigel, у якому відверто залякував весь світ російською дурістю і силою», - сказав Тетерук.

Депутат наголосив, що заява Караганова стала черговим підтвердженням необхідності якнайшвидшого вступу України до НАТО. На цьому етапі такі невипадкові заяви з Кремля мають стати додатковим стимулом для Альянсу спрямовувати основні свої зусилля не на Близький Схід, а у бік Росії.

Довідково: Андрій Тетерук - професійний військовий, пройшов шлях від командира взводу в Сухопутних Військах та Внутрішніх Військах МВС до начальника штабу миротворчої місії України в Косовому. Під час АТО повернувся з цивільного бізнесу, створив батальйон особливого призначення "Миротворець". Полковник поліції. Голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради. Член Військової Ради "Народного фронту".

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua