Хамство росіян призведе до повторного виключення делегації РФ з ПАРЄ, – Андрій Парубій (відео)
понеділок, 1 липня 2019, 12:12

Відверте хамство й зневага до закону призведе до повторного виключення російської делегації з ПАРЄ.

Таку думку висловив Голова Верховної Ради, представник «Народного фронту» Андрій Парубій під час Погоджувальної ради.

За словами спікера, повернення російської делегації до ПАРЄ минулого тижня стало трагічним днем для Європи та всього вільного світу.

«Пам’ятаємо, як після відмови надати План дій щодо членства в НАТО в 2008 році Росія напала на Грузію. Після так званого перезавантаження та російської олімпіади настала черга України. Хто стане наступною жертвою після умиротворення Путіна в ПАРЄ?» – зазначив представник «Народного фронту».

Він повідомив, що український парламент має висловити свою позицію з приводу повернення російської делегації до ПАРЄ.

«Наразі відбувається засідання комітету закордонних справ спільно з нашою делегацією в ПАРЄ, і я буду пропонувати, щоб ми сьогодні дали слово для виступу керівнику української делегації в ПАРЄ Володимиру Ар’єву. Ми маємо продовжити боротьбу за оскарження повернення російської делегації. На моє переконання, її відверте хамство й зневага до закону призведе до повторного виключення російської делегації з Ради Європи», – заявив Голова Верховної Ради.

«Шкода, що нашим західним партнерам доведеться доходити до цього своїм власним гірким досвідом. Ми продовжуватимемо боротьбу, і я хочу подякувати всім членами української делегації, які відчайдушно та професійно відстоювали інтереси України і, я переконаний, інтереси вільної Європи на засіданнях ПАРЄ», – зазначив спікер.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua