Харківський «Народний фронт» взяв участь у заходах з нагоди 202-го Дня народження Тараса Шевченка
середа, 9 березня 2016, 15:23

У Харкові пройшли урочисті заходи з нагоди 202 річниці з Дня народження Тараса Шевченка. Покласти квіти до пам'ятника Кобзарю прийшли керівники Харківщини, представники політичних партій, релігійних громад, громадських організацій, студенти, а також представники «Народного фронту», повідомили в прес-службі обласної партійної організації в середу, 9 березня.

Депутат Верховної Ради України, голова Харківського «Народного фронту» Ірина Єфремова наголосила, що творчість Тараса Шевченка не втрачає актуальності і сьогодні, адже для нинішньої ситуації можна знайти величезну кількість відповідних рядків з поезії Кобзаря.

«Як ілюстрація моїх слів рядки з його поезії «І мертвим, і живим, і ненарожденим...», що надзвичайно вдало підкреслюють атмосферу останнього місяця - … Доборолась Україна до самого краю…  Амбіції, чвари, пристрасті у діях партій та окремих політиків сягли апогею. Як наслідок – наші західні партнери губляться в алгоритмі подальшої співпраці з Україною. Один з найбільш виразних сигналів – знову невизначеність щодо безвізового режиму, а також занепокоєність щодо наступного траншу МВФ», - зазначила представник «Народного фронту».

«Але всі ці факти тьмяніють порівняно із тим, що ситуація на Сході країни знову загострилася: щодня зведення з фронту рясніють даними про ненастанне збільшення кількості обстрілів, розвідка доповідає про посилену активізацію, перекидання важкого озброєння та живої сили з Росії», - додала народний депутат.

Ірина Єфремова закликала припинити тішити себе думкою, що, буцімто, все минулося, адже Путіну байдужа думка цивілізованого світу і він не зупиниться ні перед чим. Яскравий приклад, за її словами – українська бранка Надія Савченко, яка сьогодні виконує ту ж саму місію, що і майже два сторіччя тому здійснював великий Кобзар.

«Але тоді шляхетний національний ґерць він проводив майже на самоті. Сьогодні «об’єднані Надією» мають стати всі українці. Інакше  ми опинимося в ситуації, схожій на сумне пророцтво в «Юродивому» - «А ми дивились та мовчали та мовчки чухали чуби. Німії, подлії раби!», - процитувала депутат.

Вона закликала українців пристати на заклик Тараса Шевченка до єдності, який червоною лінією проходить крізь всю його поезію, адже саме нездатність згуртуватися була чи не головною причиною поразок в минулому.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua