Хвича Мепарішвілі: Осучаснення пенсій забезпечує принцип соціальної справедливості
вівторок, 24 жовтня 2017, 13:06

Уперше за роки незалежності в нашій державі здійснено масштабний перерахунок пенсій, який нарешті дозволив громадянам відчути соціальну справедливість.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Хвича Мепарішвілі.

«Підвищення рівня пенсійного забезпечення стало можливим у результаті спільних зусиль парламентської коаліції та уряду», – зазначив парламентарій під час спілкування з представниками ЗМІ Київщини.

 «А те, що підвищені виплати розпочалися без будь-яких зволікань, свідчить про ретельне опрацювання та підготовку пенсійної реформи. Найголовніше, що люди відчули соціальну справедливість у перерахунку пенсій. Адже зрівнялівка залишилася в минулому. Відтепер пенсія залежить від трьох показників: зарплати працівника, стажу та показника середньої заробітної плати в Україні, який застосовується при обчисленні пенсії. Це означає, що кожен  отримає ту пенсію, яку заробив», – цитує депутата прес-служба обласної партійної організації «Народного фронту».

Хвича Мепарішвілі зауважив, що осучаснення заробітної плати, з якої обчислюється пенсія (її розмір збільшено майже втричі – з 1197,91 грн. до 3764,40 грн.), поставило в рівні умови пенсіонерів, які виходили на пенсію раніше, і тих, хто виходить зараз. Водночас він наголосив, що пенсійна реформа передбачає щорічну індексацію перерахунку пенсій.

«Це – лише перший крок. Осучаснення пенсій тепер відбуватиметься на постійній основі», – уточнив представник «Народного фронту».

Парламентарій повідомив, що на Київщині перерахунок пенсій проведено 530 тисячам пенсіонерів, а це майже 99 % від усієї кількості пенсіонерів області. У результаті такого перерахунку середній розмір пенсії збільшився майже на 550 гривень та нині становить 2443 гривень. Загалом в Україні підвищені пенсії отримали понад 10 мільйонів пенсіонерів.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua