Арсеній Яценюк у Луцьку перевірив, як громадянам оформлюють субсидії (відео)
вівторок, 28 липня 2015, 14:26

Дорогою після зустрічі з бійцями роти «Світязь» у Луцьку Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк зайшов до департаменту соціальної політики Луцької міськради, де громадянам допомагають оформити документи для отримання субсидії.

Арсеній Яценюк перевірив, як оформлюються субсидії для лучан. Працівники розповіли йому, що до них звертаються громадяни, яким з тих чи інших причин потрібна допомога в оформленні субсидії. Працівники надають їм консультації та допомагають заповнювати документи.

Прем’єр-міністр поспілкувався з відвідувачами центру. Один із відвідувачів розповів Главі Уряду, що йому надійшла платіжка за послуги ЖКГ на 650 грн за приватний будинок в літній період. Пенсіонер вирішив подати документи для призначення субсидії, і після цього, як повідомили працівники департаменту, він сплачуватиме лише близько 130 грн. Він також розповів про своїх знайомих, яким було нараховано близько 1000 грн сплати за комунальні послуги, а після оформлення субсидії їм треба сплачувати близько 200 грн.

Уряд максимально спростив механізм надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Призначення субсидії відбувається на підставі лише двох документів - заяви та декларації. При цьому запроваджуються спрощені форми цих документів, скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб.

Органам соцзахисту забороняється вимагати від заявників інші документи.

Подати заяву та декларацію можна як особисто – в місцевому органі соціального захисту населення, так і поштою – необхідні документи надходять до поштових скриньок всіх громадян.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua