Ігор Алексєєв: Уряд пропонує посилити відповідальність чиновників за неправдиві відомості у деклараціях (відео)
середа, 20 травня 2015, 13:27

Кабінет Міністрів України пропонує надати Національному антикорупційному бюро право розслідувати подання чиновниками неправдивих даних про власне майно.

Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді заявив член Комітету з питань правової політики та правосуддя, народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Алексєєв.

За його словами, відповідні законопроекти були розроблені для посилення механізмів боротьби з корупцією з урахуванням зауважень міжнародних організацій.

"Зокрема, законопроект №2879 передбачає віднесення до підзвітності новоствореного Національного антикорупційного бюро кримінальних правопорушень, пов'язаних з неправдивими даними про витрати у декларації про доходи державного чиновника", - сказав Алексєєв.

"Ініціатива дуже проста: Уряд передбачає, щоб новосформований орган здійснював розслідування цих злочинів", - наголосив народний депутат.

Другий законопроект, покликаний жорсткіше розслідувати корупцію, - це пропозиція уточнювати відомості, які потрібно декларувати держчиновнику у відповідній декларації.

"Цим законопроектом передбачено, що якщо чиновник не володіє майном, воно записано, наприклад, на водіїв, кухарок тощо, але фактично чиновник ним користується - він має його декларувати і подавати у щорічному звіті про доходи та витрати", - резюмував Ігор Алексєєв.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua