Ігор Алексєєв: Антикорупційна прокуратура має бути незалежною від ГПУ (відео)
вівторок, 16 лютого 2016, 13:09

Фракція "Народний фронт" у Верховній Раді виступає за незалежну антикорупційну прокуратуру, позбавлену будь-якого втручання Генерального прокурора.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Алексєєв під час виступу у сесійній залі, коментуючи відповідний законопроект №4055.

"У мене на руках висновок Європейської комісії. Вони в цілому вітають цей законопроект, але наголошують на тому, що він в нинішньому вигляді дуже розширює  повноваження Генерального прокурора, оскільки не визначено, на яких підставах він може відхиляти кандидатуру, що буде запропонована номінаційною комісією", - сказав Алексєєв.

За словами народного депутата, така ініціатива розширить повноваження Генпрокурора та буде знищена можливість забезпечити прозорий відбір на антикорупційну прокуратуру.

"В зв'язку з цим фракція "Народний фронт" голосує за цей законопроект лише за основу. Ми не можемо підтримати цей законопроект в цілому, оскільки немає чітких критеріїв, на підставі яких Генпрокурор може відхиляти ту чи іншу кандидатуру, яку запропонувала номінаційна комісія. Ми також вважаємо, що без цих умов законопроект лише погіршить становище антикорупційної прокуратури", - сказав представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua