Ігор Бриченко: Маємо робити все можливе, щоб берегти та плекати українську мову (фото)
п’ятниця, 4 травня 2018, 12:40

Громадян України необхідно заохочувати говорити українською мовою, заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Ігор Бриченко під час круглого столу в науково-педагогічній бібліотеці м. Миколаєва.

Про це повідомили в прес-службі обласної партійної організації.

«У демократичній країні, якою ми бачимо і будуємо нині нашу Батьківщину, неможливо заборонити людині розмовляти тією мовою, якою вона бажає. Але ми повинні робити усе можливе, щоби берегти і плекати нашу рідну українську мову», – сказав Ігор Бриченко.

Він зазначив, що «необхідно створювати такі умови, щоби громадяни України, які з різних причин говорять, приміром, російською, прагнули і бажали вивчити українську. Відчути її неповторність, красу й мелодику. І не випадково ми сьогодні зустрічаємось саме у бібліотеці, адже у цьому храмі слова і прививається любов до мови – через книгу, через спілкування», – додав він.

Після обговорення Ігор Бриченко подарував науково-педагогічні бібліотеці та трьом районним і шкільним бібліотекам комплекти книг з серії «Про Україну з гонором та гумором», а також твори Пантелеймона Куліша, Івана Франка, Валентина Кожевнікова, Миколи Шудрі, Олени Герасименко, Агнії Масідз, Юрія Липи, Миколи Климишина, Ростислава Чепака, Володимира Косика, Романа та Степана Шухевичів.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua