Ігор Гузь: Озеру Світязь необхідно надати статус курортної зони
вівторок, 7 червня 2016, 16:11

Озеру Світязь, що знаходиться  в Шацькому районі на Волині, необхідно надати статус курортної зони державного значення.

Про це сказав народний депутат парламентської фракції «Народний фронт» Ігор Гузь, перебуваючи з робочою поїздкою в своєму виборчому окрузі.

На запрошення громади він провів нараду з місцевою владою, головною темою якої було обговорення механізму для прискорення роботи з надання статусу курортної зони державного значення Шацькому району (або його окремим територіям).

Народним депутатом ще раніше було надіслано звернення до Міністерства екології та природних ресурсів України з проханням надати озеру Світязь статус державної курортної зони. У відповіді йому зазначили, що готові працювати, але для цього потрібно узгодити всі етапи - від місцевого рівня до столичного, зокрема й необхідні експертизи.

На нараді було прийнято рішення, що за ініціативи народного депутата робоча група найближчим часом відвідає Миргород (Полтавська обл.) та Хмільники (Вінницька обл.), аби реально оцінити, які преференції уже мають ці міста після отримання статусу курортної зони.

Ігор Гузь поінформував громаду, що вже працює над законопроектом щодо надання державного статусу курортної зони Шацькому району (або окремим його територіям).

У зв’язку зі збільшенням кількості туристів на території відпочинкових баз у районі постає низка проблем – відсутність належної каналізаційної мережі та полігону твердих побутових відходів. Для цього потрібні немалі ресурси. Для вирішення цих питань Ігор Гузь співпрацює з профільним Міністерством.

Народний депутат також наголосив, що в контексті розвитку туристичної інфраструктури Шацька потрібно працювати з поляками, які готові інвестувати в цей проект, і таким чином шукати позабюджетні кошти.

Для глибшого вивчення усіх цих питань Ігор Гузь планує запросити на Волинь Віце-прем’єр-міністра з питань євроінтеграції Іванну Климпуш-Цинцандзе та міністра екології України Остапа Семерака.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua