Ігор Гузь про візовий режим з Росією: Або ми допомагаємо агресору, або відстоюємо нашу незалежність (відео)
четвер, 6 жовтня 2016, 15:22

У питанні введення віз із Російською Федерацією Україна має визначитися: або ми допомагаємо агресору, або відстоюємо нашу незалежність.

Про це заявив заступник голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах, народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Гузь в коментарях журналістам.

Він зазначив, що фракція "Народний фронт" наполягатиме на розгляді цього питання у сесійній залі сьогодні під час вечірнього засідання, а також переконуватиме колег з інших фракцій за нього проголосувати.

"Якщо ми ставимо на шальки терезів те, що сьогодні ми воюємо з Російською Федерацією, і, фактично, агентура і не тільки перебуває в Україні, а у нас кордон не прикритий і люди можуть без віз в’їжджати і виїжджати тощо – цьому треба покласти край. Тому ми вважаємо, що це рішення потрібно прийняти", - наголосив народний депутат.

При цьому він додав, що, ймовірно, Росія за таких умов може вжити свої контрзаходи.

Однак, за словами Ігоря Гузя, в даній ситуації українцям треба вибирати та визначатися.

"Така ситуація в сім’ях буває. Один брат воює в зоні АТО і, фактично, може отримати поранення чи, у принципі, загинути, а інший брат на тій стороні, за двісті кілометрів будує під’їзну дорогу до зони АТО, до Донбасу зі сторони Росії чи, наприклад, працює на патронному заводі. Звичайно, у нас є люди, які працюють в Росії, й їх досить багато, але нам треба визначатися: або ми допомагаємо агресору та, фактично, годуємо його, або ми  воюємо і відстоюємо свою незалежність", - підкреслив Ігор Гузь.

На переконання народного депутата, для тих людей, які відстоюють позицію введення віз із Російською Федерацією, зокрема і представників фракції "Народний фронт", такий політичний крок, а також "інтереси України на Донбасі, в зоні АТО та інтерес виграти в війні з Росією стоять вище, ніж будь-які інші".

Водночас заступник голови Комітету ВР у закордонних справах зауважив, що у разі ухвалення рішення щодо введення візового режиму з РФ усі спірні питання, наприклад, ситуація з громадянами України, що проживають у тимчасово окупованому Криму, будуть детально опрацьовані.

Коментуючи можливі економічні наслідки після введення віз із Росією, парламентар нагадав, що коли Грузія воювала з Російською Федерацією, то вона пішла на цей крок і переорієнтувала свої ринки. 

"Там так само було досить багато заробітчан, які, можливо, не могли заробити в себе, але вони їхали в інші країни, зокрема Європейського Союзу. Тому я думаю, що будуть прораховані всі певні втрати. Але ви знаєте, що ми не побоялися йти на енергетичну незалежність. Це ризики, це втрати, але ми переорієнтувалися. Так само економіка переорієнтовується на інші ринки і тут переорієнтуються наші трудові мігранти", - резюмував Ігор Гузь.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua