Ігор Гузь: Від подальшого нагнітання ситуації навколо Волинської трагедії виграє лише Росія (відео)
п’ятниця, 9 вересня 2016, 11:50

Нагнітання ситуації навколо Волинської трагедії не принесе користі двостороннім відносинам України і Польщі, а вигідне лише Росії.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Гузь у четвер в ефірі "5 каналу".

"Польський Сейм – не якась партія чи організація – дав дуже жорстку оцінку цим подіям. Українців, українське націоналістичне підпілля, УПА назвали організаторами геноциду польського народу. Це була дуже жорстка, антиукраїнська заява", - зазначив депутат.

"Коли постало питання, що робити українському парламенту - давати відповідь, чи ні, - то я особисто і переважна більшість моїх колег вважали, що відповідь треба дати. Мого діда під час операції "Вісла" виселили з Холмщини сюди, в Україну, а його брата – у Німеччину, бо звільняли територію від українців" - додав він.

Ігор Гузь наголосив, що, не зважаючи на все, Польща є стратегічним союзником України.

"Тому було прийнято рішення, узгоджене всіма фракціями. Воно, до речі, не є радикальним, екстремістським або надто жорстким, але дає оцінку, що ми вважаємо неприйнятним з боку польських колег трактувати події таким чином і розгойдувати ситуацію, щоб від цього виграла третя сторона – Росія", - заявив представник "Народного фронту".

"Ми розуміємо – у нас спільний ворог на Донбасі, у нас є спільна ідея бути в європейській сім’ї – Євросоюзі. У нас мільйон заробітчан у Польщі, які за зароблені там гроші утримують свої родини в Україні. Тому тон ухваленої Верховною Радою заяви був адекватним. Те, що ми її прийняли, було правильно", - зауважив Ігор Гузь.

"Я вважаю, що далі розкручувати цю ситуацію не потрібно. Треба поставити крапку. І нехай історики, архіваріуси дають оцінку цим подіям", - резюмував він.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua