Ігор Гузь закликає уряд вирішити проблему інформаційної безпеки на Волині (відео)
п’ятниця, 3 червня 2016, 17:31

На сьогодні понад 50 населених пунктів північних районів Волині не мають можливості дивитися якісне українське телебачення. А це – 200 тисяч жителів Волині.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Ігор Гузь на брифінгу в парламенті.

За його словами, у прикордонних частинах Любомльського, Шацького, Любешівського, Ратнівського, Володимир-Волинського районів приймаються лише 1-3 програми українського аналогового телебачення. «1+1» покриває 80% області, «Інтер» – 65 %, місцеві телеканали - «Аверс» та «Нова Волинь» – 60%.

«На півночі Волинської – це Полісся, та й в моєму окрузі також, лише частина людей має можливість дивитися аналогове телебачення. А 35 відсотків населення не має цифрового телебачення. Полісся, не маючи українського телебачення, дивиться білоруські і російські канали. І мають певне своє поширення», - повідомив депутат.

«Ми прекрасно розуміємо, якщо фронт сьогодні на Донбасі, то ще більша інформаційна загроза. Чесно скажемо, що між Україною та Білоруссю фактично немає жодного кордону. Знаємо, що Білорусія з Росією має військові договори. А російські війська вже знаходяться на території Білорусі», - зауважив Ігор Гузь.

«Якщо ми говоримо про безпеку, зокрема, інформаційну то, якщо на Волині, люди роками не будуть мати доступу до українського телебачення? Відповідно, ми дамо можливість готувати ґрунт для ворога, який буде інформаційно впливати безпосередньо на наших жителів», - зазначив він.

Ігор Гузь також повідомив, що волиняни, аби дивитися хоч трохи новин та телепередачі українського телебачення, встановлюють супутникові тарілки.

«Всі ми прекрасно розуміємо, що це - недешеве задоволення. Та й телеканали постійно змінюють свої частоти: якщо одна частота міняється, то треба прошивати весь тюнер. Знову додаткові витрати людям», - підкреслив парламентар.

Ігор Гузь звернувся з проханням до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та міністра інформаційної політики України Юрія Стеця вирішити проблему інформаційної безпеки на Волині.

«Прошу Володимира Гройсмана звернути увагу на цю проблему, Юрія Стеця – надати пропозиції до змін в держбюджеті, щоб віднайти кошти на це. Потрібні ставити вишки і покривати українським телебаченням всі території України, зокрема й північ Волині», - звернувся депутат до Глави Уряду та міністра інформаційної політики.

За його словами, Держтелерадіо України потрібно 22 мільйони гривень, аби вітчизняний телевізійний продукт був доступний на всій території Волині.

«Це суттєві кошти. Але влада повинна знайти ці гроші, вже зараз у держбюджеті, або розглянути інші можливості. Розпочати роботу в цьому році і дати можливість волинянам дивитися українське телебачення», - наголосив Ігор Гузь.

«Ми заклали вже підвалини, аби люди на Поліссі, на півночі Волині, фактично отримували інформацію з телеканалів не зовсім дружніх нам країн. Тому що у Білорусі, на жаль, часто ретранслюється позиція Росії, зокрема щодо війни на Донбасі. І не тільки», - зауважив він.

Народний депутат також відзначив, що Волинська облдержадміністрація вже упродовж двох років листується з профільними відомствами, аби виправити цю ситуацію, однак проблему й досі не вирішено.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua