Ігор Лапін: Парламент повинен ухвалити закон про пенсії військовослужбовців та порядок видачі статусу учасника бойових дій (відео)
середа, 17 січня 2018, 11:20

Уряд України повинен внести до сесійної зали Верховної Ради законопроект щодо пенсій військовослужбовців.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Лапін під час виступу з трибуни.

"Я звертаю увагу на той факт, що до цього часу не внесено до сесійної зали законопроект щодо пенсій військовослужбовців. Я звертаюсь до усіх, нам потрібно це питання вирішити, уряд внесе законопроект до зали, а ми його проголосуємо", - закликав народний депутат.

Також він назвав ганебною практикою ухвалення рішень щодо позбавлення українських військовослужбовців, які з 2014 року були в перших рядах на фронті, статусу учасника бойових дій.

"Я зараз апелюю до Державної служби у справах ветеранів і учасників АТО і до новообраного керівника пана Валентина Манька. Будь ласка, зверніть увагу на цей факт",  - сказав представник "Народного фронту".

"Я вам приклад наведу, статус учасника бойових дій забрали у "кіборга" Гонти, який воював на Світлодарський дузі, отримав поранення і контузії", - зауважив депутат.

Він також зазначив, що має низку схожих звернень і окремо апелював ще й до відділу кадрів Міноборони.

"Шановні, якщо статус учасника бойових дій видали комусь незаконно, посадіть за грати того, хто це зробив, але не забирайте їх у дійсних воїнів. Що ви зараз робите? Розпалюєте суперечки серед військових, цього не можна робити ні в якому разі", - резюмував Лапін.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua