Ігор Лапін: Прокуратура потребує реформування і очищення (відео)
вівторок, 21 квітня 2015, 13:58

Активний процес реорганізації та очищення прокуратури досі не розпочався.

Про це заявив у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань правової політики та правосуддя Ігор Лапін.

"Кілька гучних справ проти трьох-чотирьох суддів не є показником якісної роботи прокуратури і повірити, що вона вже перебудувалась і можна їй залишити функцію загального нагляду - це неприпустимо", - сказав він.

"Можна піти на відтермінування закону про прокуратуру на незначний період, аби усунути якісь технічні моменти, але не відтерміновувати надовго", - додав народний депутат.

За словами члена Комітету з питань правової політики та правосуддя, до сьогодні активний процес по реорганізації та очищенні прокуратури ще не починався.

"Я бачу тих самих людей із "системи", нічого нового, ніякої "нової крові" туди не вливається, оскільки система не реорганізована", - зазначив Лапін.

На думку народного депутата, для початку необхідно скоротити кількість прокурорів на 30% аби залишити справжніх професіоналів і оптимізувати надто чисельний управлінський апарат, а також доопрацювати застосування закону про люстрацію.

"Прокурори області підпадають під люстрацію, а прокурори районів лишаються на посадах. Виходить так, що ми б'ємо по голові, а "павутина" прокурорської системи лишається та сама", - резюмував Ігор Лапін.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua