Ігор Лапін пропонує законодавчо заборонити пропаганду терористичних організацій (відео)
середа, 7 вересня 2016, 12:52

Використання назв терористичних угруповань так званих ДНР та ЛНР, що діють в Донецькій та Луганській областях, слід заборонити на законодавчому рівні, оскільки це є безкоштовною рекламою та пропагандою бойовиків як в Україні, так і на міжнародному рівні.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Ігор Лапін, коментуючи внесений ним законопроект "Про заборону пропаганди злочинних організацій, самопроголошених на території окремих районів Донецької та Луганської областей" (№5086).

Він зазначив, що його законодавча ініціатива є "інструментом одного із засобів боротьби проти популяризації терористичних угруповань".

"Вони себе назвали ДНР та ЛНР. Для пересічних громадян, які далекі від політики, або для громадян того ж самого Європейського союзу, це є дуже гарна фраза – "народна республіка", самопроголошена чи яка б вона не була. І ті, хто не дуже розбирається, подумають, що, напевно, хтось там за щось бореться…", - зауважив він.

У свою чергу Лапін пропонує заборонити використання символіки цих терористичних угрупувань та рекламування їх назв і передбачити кримінальну відповідальність за порушення цих норм.

При цьому Ігор Лапін наголосив, що ЗМІ у своїх інформаційних матеріалах можуть використовувати будь-які формулювання щодо цих осіб, окрім заборонених законом.

"Ви можете називати їх: злочинна організація, створена на території Луганської чи Донецької областей, бойовики терористичних угрупувань тощо. Називайте їх, як хочете, тільки не створюйте їм рекламу у вигляді ДНР\ЛНР. Ми собі народимо ПМР (Придністровська молдавська республіка. – Ред.). Ми вже маємо такий досвід, коли Росія за допомогою своєї пропагандистської машини народжує якісь там "республіки", - пояснив парламентар.

У той же час представник "Народного фронту" наголосив, що він готовий розглянути зауваження та пропозиції щодо його законопроекту та за необхідності внести відповідні поправки. Головне, за його словами, порушити наразі цю тему у суспільстві та домогтися заборони пропаганди бойовиків, що діють на сході України. 

"Переговори з терористами жодна держава світу не веде. Давайте терористів називати терористами. Чому ми заборонили використання фашистської та комуністичної символіки, а з прапорцями ДНР/ЛНР спокійно собі ходять?", - обурився Ігор Лапін.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua