Ігор Лапін: Уряд і Фонд держмайна мають публічно пояснити парламенту умови приватизації ОПЗ (відео)
понеділок, 13 червня 2016, 13:33

Кабінет Міністрів та Фонд державного майна України мають надати парламенту вичерпну інформацію з приводу умов приватизації 99,6% Одеського припортового заводу.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації Ігор Лапін під час Погоджувальної ради.

Він зазначив, що у затверджених Урядом умовах приватизації в травні цього року немає жодного моменту, що вказувало б на інноваційно-інвестиційну діяльність підприємства.

"Крім того, в умовах відсутні будь-які вимоги щодо доступу покупців до дешевого ресурсу природного газу", - заявив Лапін.

"Доповнює занепокоєння суспільства те, що може відбутися просто адресна приватизація. Знову ж таки, ФДМУ не врегульовані питання щодо сумнівного боргу перед паном Фірташем, який становить фактично 45% вартості заводу", - підкреслив народний депутат.

Перший заступник голови Спеціальної комісії з питань приватизації також зауважив, що йому "не зрозуміла позиція Антимонопольного комітету, який ніяк не вирішить включити/виключити ОПЗ зі списку монополістів аміаку".

"Це в подальшому може призвести до судових позовів проти потенційного покупця. Думаю, непогано було б, якби на засіданні Уряду це питання було хоча б висвітлене самим Кабміном, як він це бачить, і щоб виступив представник Фонду державного майна, зокрема пан Білоус", - сказав Лапін.

"Я окремо просив би представника Уряду підготувати доповідь з цього приводу до п'ятниці", - резюмував представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua