Ігор Жданов довів у суді, що працівники НАЗК порушують антикорупційне законодавство (постанова)
четвер, 30 листопада 2017, 20:19

Міністр молоді та спорту, представник партії “Народний фронт” Ігор Жданов виграв у суді справу проти НАЗК, довівши, що працівники агентства порушують антикорупційне законодавство шляхом складання безпідставних адмінпротоколів щодо окремих урядовців.

Про це міністр повідомив у своєму блозі.

“У корупціонери, за версією НАЗК, потрапити дуже легко. Достатньо зробити кілька критичних заяв на адресу агентства”, - зазначив він.

Ігор Жданов нагадав, що наприкінці березня 2017 року Уряд на своєму засіданні розглядав питання вкрай незадовільного стану системи електронного декларування доходів.

“НАЗК на чолі з пані Корчак відверто завалило роботу в цьому напрямку. Це сповна відчули на собі всі, хто намагався подати декларації за 2015 та 2016 роки. Тоді я виступив на засіданні Кабміну та підтримав заклик відправити у відставку пані Корчак і весь склад НАЗК. Як це часто буває в нашій країні, такі заяви не залишаються без наслідків. Я це чудово усвідомлював”, - зазначив міністр.

За його словами, “дрібна помста ображених чиновників-антикорупціонерів не змусила себе довго чекати” – вже незабаром НАЗК нашвидкуруч склало проти міністра адмінпротокол за нібито приховування понад 80 000 грн зарплати, отриманої в грудні 2016 року.

Печерський районний суд на своєму засіданні 24 листопада 2017 р. закрив відповідне адміністративне провадження. Суд повністю пристав на мою з адвокатом аргументацію. Жодного одноразового доходу, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, я не отримував”, - наголосив Ігор Жданов.

За словами міністра, у грудні 2016 р. міністерством йому були виплачені кошти, які включали поточну зарплату та заборгованість по окремим платежам за листопад 2016 р. Усі вони були задекларовані мною при поданні електронної декларації за 2016 р.

“Виплати здійснювалися у три платежі через певний проміжок часу. Відтак суд встановив, що я не повинен був повідомляти НАЗК про суттєві зміни майнового стану. Адже жодна з цих виплат по одинці не перевищувала граничної межі у 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2016 року”, - пояснив Ігор Жданов.

Міністр наголошує, що таким чином НАЗК, грубо порушуючи антикорупційне законодавство, сплюсувало ці доходи і виписало незаконний адмінпротокол.

“Тому я маю всі підстави вкотре заявляти, що у НАЗК, на жаль, працюють некомпетентні люди. Вони зводять рахунки з членами Уряду, а не займаються запобіганням корупції. Це факт, який доведено рішенням суду”, - підкреслив Ігор Жданов.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua