Ігор Жданов: Ми виконали свою обіцянку – спортсменам і тренерам будуть виплачені призові за 4-6 місця на Олімпіаді у Ріо
середа, 16 листопада 2016, 15:25

Міністерство молоді та спорту України на чолі з представником партії «Народний фронт» Ігорем Ждановим виконало свою обіцянку – спортсменам і тренерам будуть виплачені призові за 4-6 місця на Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро.

Сьогодні на засіданні Уряду прийнято відповідну постанову, згідно якої 55 українським спортсменам та їх тренерам буде виплачено одноразову грошову допомогу.

«На літніх Олімпійських іграх у Ріо - 55 українських спортсменів зайняли високі 4-6 місця. Міжнародний олімпійський комітет вважає такий виступ значним досягнення і вручає відповідні дипломи. Мінмолодьспорту також вирішило підтримати і додатково мотивувати наших олімпійців, а керівництво Уряду нас підтримало. Ми виконали нашу публічну обіцянку перед спортсменами і тренерами», - наголосив Ігор Жданов.

Він нагадав, що за кількістю зайнятих місць з 1 по 6 - Україна посіла 14 місце у світі. А за кількістю спортсменів, що завоювали право на участь в Іграх, збірна України зайняла 16 місце у світі.

«Це той величезний спортивний потенціал, який ми маємо берегти і розвивати, особливо, з прицілом на Токіо-2020. Адже на міжнародному рівні конкурентність в олімпійських видах спорту постійно зростає. Окрім того, така допомога буде певною мірою компенсацією нашим спортсменам за випадки суб’єктивного і несправедливо суддівства з якими стикнулася Україна на Олімпіаді», - підкреслив Ігор Жданов.

Згідно ухваленого рішення, одноразова винагорода спортсменам, які зайняли 4-е місце становитиме - 50 тис. гривень, 5-е місце - 35 тис. гривень, 6-е місце - 25 тис. гривень.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua