Ігор Жданов: Ми виконали зобов’язання перед всіма збірними командами України, які претендують на участь у зимовій Олімпіаді
вівторок, 31 жовтня 2017, 16:37

Міністерство молоді та спорту на чолі з представником партії «Народний фронт» Ігорем Ждановим виконало зобов’язання перед всіма збірними командами України із зимових видів спорту, які претендують на участь в Олімпіаді-2018.

Про це Жданов повідомив під час засідання Оргкомітету з питань підготовки до Олімпійських та Паралімпійських ігор у Пхьончхані (Південна Корея), яке проходило під керівництвом віце-прем'єр-міністра, представника партії «Народний фронт» В'ячеслава Кириленка.

Міністр доповів, що станом на жовтень 2017 року українськими спортсменами завойовано 15 ліцензій, з них 11 - в біатлоні та 4-  у фігурному катанні. Наразі триває ліцензійний відбір в інших видах спорту, який завершиться у січні 2018 року.

«Міністерство виконало зобов’язання перед всіма збірними командами України із зимових видів спорту, які претендують на участь в Олімпіаді», - підкреслив Ігор Жданов.

Він повідомив, що спортсмени-кандидати на завоювання ліцензій від України здійснюють підготовку за окремою олімпійською програмою фінансування у 2017 році на суму 54,64 млн грн. Витрати, пов’язані з участю у зимових Олімпійських іграх-2018 році, складають 9,4 млн грн.

«Згідно Єдиного календарного плану спортивних заходів із загального бюджету Мінмолодьспорту використано для підготовки: у 2015 році - 48,98 млн грн, у 2016 році - 59,61 млн грн, - у 2017 році - 52,57 млн грн», - зауважив Ігор Жданов.

«Для забезпечення підготовки та участі у XІІ зимових Паралімпійських іграх в м. Пхьончхан у 2017 році за окремою бюджетною програмою передбачені видатки у сумі 20,2 млн грн. У проекті Держбюджету на 2018 рік заплановано видатки у сумі – 10,27 млн грн».

За словами очільника спортивного відомства, складовою заходів, які здійснюються Міністерством – є закупівля сучасного обладнання та інвентарю. Вже придбано та по окремих позиціях завершуються придбання обладнання та предметів довгострокового використання, спортивного одягу, взуття, аксесуарів, спортивного інвентарю, парадної форми тощо. Всього на загальну суму 21,22 млн грн.

Зокрема, Мінмолодьспорту разом із Федерацією біатлону вирішило питання переоснащення національної збірної сучасними гвинтівками. Міністерство закупило 12 німецьких гвинтівок калібру 5,6 мм фірми Anshutz у повній комплектації. Ще чотири гвинтівки для збірної придбали спонсори, яких залучила Федерація. Державним коштом для збірної було також придбано лижі, палки, лижоролери, патрони, пульсометри, спеціальні високогірні рації.

 

«Міністерство разом із спортивною громадою напрацювало низку кроків, які дозволять поступово посилювати позиції зимових видів спорту», - наголосив Ігор Жданов.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua