Ігор Жданов: Підписано тристоронню декларацію щодо розвитку масового спорту серед сільської молоді Львівщини (фото)
четвер, 14 вересня 2017, 19:28

Міністр молоді та спорту, представник партії «Народний фронт» Ігор Жданов разом з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою та головою Правління Асоціації «Єврорегіон карпати – Україна» Олександром Ганущиним підписав декларацію про розробку та реалізацію проекту «Спортивна молодь – здорова нація».

Документ був підписаний у Львові у присутності народних депутатів України, членів фракції «Народний фронт» Миколи Величковича та Михайла Бондара.

Проект має на меті об’єднання зусиль обласної влади Львівщини, Мінмолодьспорту та громадськості задля розвитку масового спорту та популяризації здорового способу життя серед молоді, яка проживає у сільській місцевості краю.

«Це правильно, оскільки в умовах децентралізації це показує спрямованість державної політики. Без такого об’єднання зусиль цей проект виграти неможливо, адже це одна із умов конкурсу. Я з радістю підтримую проект, ми будемо його лобіювати і залучимо й Міністерство закордонних справ для допомоги», – підкреслив Ігор Жданов після церемонії підписання.

Він також наголосив що, Львівщина є однією з найактивніших областей у справі відродження спортивної інфраструктури для масового спорту. Так, у 2017 році на обласну цільову програму «Спортивний майданчик» було виділено 21 млн грн. Ще 16 млн було інвестовано у спортмайданчики в 2016 році.

«Загалом цього року на Львівщині з’явиться понад 100 нових маленьких і великих спортивних майданчиків. У тому числі з тренажерним обладнанням і штучним покриттям. Вдячний голові Львівської ОДА Олегу Синютці за постійну увагу до питань розвитку фізичної культури та спорту», - відзначив очільник Мінмолодьспорту.

У рамках робочої поїздки на Львівщину Ігор Жданов разом з Михайлом Бондарем також відвідали Буський район області. Разом із керівництвом району вони обговорили можливості реконструкції дитячо-юнацької спортивної школи району, зокрема відновлення басейну, а також обладнання місцевого стадіону новими сучасними легкоатлетичними доріжками.

«Прагнемо, щоб загальнонаціональна програма відродження спортивної інфраструктури через Державний фонд реконструкції і розвитку, яку ініціювало Мінмолодьспорту, дійшла і до таких райцентрів, як Буськ. Тут є над чим працювати, а Буську є ким пишатися. Гордість Бущини - паралімпійські чемпіони Ріо-2016 Антон Дацко (фехтування на візках) та Віктор Дідух (настільний теніс), який є, до речі, тренером цієї школи», - зазначив міністр.

Окрім того очільник спортивного відомства ознайомився із ходом ремонтних робіт приміщення майбутньої Академії настільного тенісу Віктора Дідуха та оцінив якість монтажу сучасного спортивного майданчика в Андріївці.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua