Ігор Жданов підписав наказ про заборону українським спортсменам брати участь у змаганнях в Росії (документ)
середа, 14 березня 2018, 12:37

Міністр молоді та спорту, представник партії «Народний фронт» Ігор Жданов підписав наказ, яким забороняється участь членів національних збірних команд України з усіх видів спорту в змаганнях на території Російської Федерації.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Я підписав новий наказ - про те, що згідно із нещодавно прийнятим Законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» українські спортсмени не братимуть участь в жодних змаганнях, що проходять на території РФ», - зазначив Ігор Жданов.

Документом також забороняється планування та проведення навчально-тренувальних зборів на території РФ.

Міністр наголосив, що змагання в Росії, з огляду на внутрішню і зовнішню політику цієї держави, є просто небезпечними для наших спортсменів.

«Також нагадаю, що Міністерство молоді та спорту та я, як міністр, закликаємо міжнародні федерації не призначати змагань на території країни, де систематично нехтують міжнародним законодавством у сфері спорту, та яка є порушником кодексу ВАДА. Агресори і порушники мають бути вигнаними з арени світового спорту», - підкреслив міністр.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua