Ігор Жданов: Після капітальної реконструкції «Авангарду» Україна отримає сучасний багатофункціональний спорткомплекс європейського рівня (фото, відео)
четвер, 21 вересня 2017, 18:38

У Міністерстві молоді та спорту презентували стратегічний план розвитку спортивного комплексу «Авангард», що розташований в Києві по вулиці Мельникова.

У презентації взяли участь представники партії «Народний фронт» -  міністр молоді та спорту Ігор Жданов та народний депутат Юрій Савчук. Також були присутні президент Федерації хокею Анатолій Брезвін, директор спорткомплексу «Авангард» Віктор Гончаренко, директор ДЮСШ ХШ «Сокіл-Київ» Віктор Чібірєв, представники хокейної спільноти України.

«У 2014 році Мінмолодьспорту разом з небайдужими народними депутатами, спортивною громадою, тобто з усіма вами, ми повернули державі спорткомплекс, який раніше був базою для тренувань ДЮСШ «Сокіл» і хокейної збірної України. Напрацьовано стратегічний план розвитку комплексу, який передбачає декілька фаз відродження «Авангарду», - наголосив Ігор Жданов.

Міністр також зазначив, що це будуть не лише дві арени для хокею зі збільшеною кількістю місць для вболівальників. У складі нового спорткомплексу, зокрема, передбачено створення сучасних умов для розвитку та проведення змагань з баскетболу, гімнастики, плавання та інших видів спорту.

Ігор Жданов наголосив на важливості відновлення цього комплексу. Він закликав народних депутатів відстояти виділення необхідних коштів у Держбюджеті-2018: «Києву потрібна сучасна льодова арена, на якій би тренувались і діти-початківці, і хокейні клуби, і школи фігурного катання. Разом нам вдалося відвоювати цю будівлю у недобросовісних орендарів і повернутися у державну власність до сфери управління Мінмолодьспорту - разом маємо її відновити».

Народний депутат, член фракції «Народний фронт» Юрій Савчук запевнив, що у Верховній Раді є потужне спортивне лобі - це група народних депутатів, які відстоюватимуть питання виділення необхідних коштів на відновлення спортивної інфраструктури, зокрема для спорткомплексу «Авангард».

На сьогоднішній день Мінмолодьспорту були виділені необхідні кошти для передпроектних робіт - близько 660 тис. грн. Це містобудівний розрахунок; топографо-геодезичні вишукувальні роботи; обстеження технічного стану конструкцій існуючої будівлі; розробка відповідної документації. На першу чергу робіт - капремонт існуючої льодової арени та глядацької зали - потрібно передбачити у Державному бюджеті на 2018 рік - 89 млн грн.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua