Ігор Жданов: Проект «Поєднані: різні часи – одна Україна» повністю ламає російський міф про нібито громадянську війну в Україні (фото)
вівторок, 4 липня 2017, 09:11

Проект «Поєднані: різні часи – одна Україна» повністю ламає російський пропагандиський міф про нібито громадянську війну в Україні, - заявив міністр молоді і спорту, представник партії «Народний фронт» під час презентації проекту, що відбулася у Мінмолодьспорту.

Це серія плакатів та відеоінтерв’ю з військовими, вихідцями з Донеччини і Луганщини. Кожен плакат має зображення двох персоналій, які брали участь у захисті України з різницею у століття: представники армії УНР, УПА та сучасні герої АТО.

Проект реалізується за підтримки Мiнiстерства молоді та спорту України спільно з Українською народною молоддю, КМДА, волонтерами.

Відкриваючи експозицію, Ігор Жданов зауважив, що подібні заходи надзвичайно актуальні, вони є засобом протидії ворожим інформаційним атакам.

«Російська гібридна агресія включає не лише військовий фронт, а й фронт інформаційний. Наш ворог намагається посіяти неправду про те, що це якась громадянська війна, яка розпочалася з мовного конфлікту в Україні. Що на сході живуть якісь інші українці, аніж на Київщині, Вінничині, Франківщині чи Полтавщині. Проект «Поєднані: різні часи – одна Україна» повністю ламає російський пропагандистський міф про громадянський конфлікт в нашій країні», - наголосив Ігор Жданов.

За словами міністра, той факт, що 2014 року 60% добровольців, які пішли захищати єдину Україну у складі добробатів, були російськомовними - є яскравим цьому доказом: «Історія кожного з героїв виставки показує, що українці з Донеччини та Луганщини воюють за свою Україну проти російських окупантів та найманців».

Міністр подякував волонтерам та представникам громадськості, які разом з Мінмолодьспорту працювали над створенням проекту. Зокрема, відзначив значний внесок керівника ГО «Українська народна молодь» Ігоря Мельника та Каріни Дорошенко, яка разом з операторами об'їздила пів-країни знімаючи історію кожного героя.

«Я впевнений, що спільними зусиллями з організаціями національно-патріотичного спрямування, зміцнивши нашу єдність - ми зможемо зробити Україну сильною», - зауважив Ігор Жданов.

У відеороликах, через свою унікальну життєву історію та позицію, 20 героїв-донбасівців розповідають, як і чому вони захищають незалежність і територіальну цілісність України.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua