Ігор Жданов: Проведення Invictus Games – це символ поваги до наших воїнів, які захищають Україну від агресії Росії
понеділок, 30 січня 2017, 10:42

Участь українських військовослужбовців, які отримали поранення під час виконання службових обов’язків у Invictus Games - це один із способів висловити свою повагу та продемонструвати, що в Україні достойні воїни-спортсмени, які можуть не лише захищати нашу країну, але й відстоювати честь її на спортивній арені.

На цьому сьогодні наголосив міністр молоді та спорту, представник партії „Народний фронт” Ігор Жданов під час презентації другого етапу тестування кандидатів для участі в Іграх Незламних (Invictus Games), що пройдуть 24-30 вересня 2017 року у Торонто (Канада).

Ігор Жданов повідомив, що українські спортсмени вперше в історії запрошені для участі в Іграх. Вони змагатимуться у 6 адаптивних дисциплінах: л/атлетика, стрільба з лука, веслування на тренажерах, велоспорт на шосе, пауерліфтинг та плавання.

"Сьогодні ви побачите як буде відбуватися це тестування. Воно буде проходити абсолютно прозоро і ми запрошуємо усіх, втому числі тих, хто по статусу може претендувати на участь в Іграх. Дуже вдячний громадським організаціям, які сприяють підготовці і проведенню Invictus Games в Україні," – підкреслив міністр.

Ігор Жданов також відзначив, що Міністерство молоді та спорту України та Національний комітет спорту інвалідів України буде надавати відповідну медичну та тренерську допомогу.

"Ми працюємо в тісному контакті з Міністерством оборони України та іншими відомствами, які зацікавлені в проведенні Ігор. Я переконаний, що у далекому Торонто буде лунати гімн України і підніматиметься наш прапор. Ми як орган державної влади все зробимо для того щоб підготовка була вдалою, а спортсмени будуть робити все можливе щоб перемогти і завоювати медалі", - зазначив він.

У цьогорічних Іграх Нескорених братимуть участь 17 країн (Україна, Австралія, Афганістан, Велика Британія, Грузія, Італія, Канада, Нідерланди, Німеччина, Нова Зеландія, США, Румунія, Франція, Данія, Естонія, Йорданія, Ірак).

Для формування збірної команди України потрібно здійснити відбір кандидатів з видів спорту, що запропоновані організаторами змагань. Первинні тестування кандидатів з метою відбору на зазначені змагання проводяться у декілька етапів на спортивних базах Міністерства оборони України, а саме:

- Перший етап відбувся 21 січня 2017 року на Навчально-спортивній базі літніх видів спорту (м. Львів). Всього у заході взяли участь 28 спортсменів – 9 діючих військових, а також 19 ветеранів, які отримали поранення під час виконання службового обов’язку.

- Другий етап відбувся 28 січня 2017 року у Центральному спортивному клубі Збройних Сил України (м. Київ, басейн Пофітрофлотський проспект, 10). Орієнтовна кількість учасників змагань – 77 осіб, з них 9 військовослужбовців.

- Третій етап відбору заплановано на 4 лютого 2017 року у приміщенні 9-го Спортивного клубу Міноборони (Одеса). На сьогоднішній день зареєстровано 55 заяв на участь, з них 7 від військовослужбовців.

Зазначена робота ведеться Міністерством оборони за сприяння Міністерства молоді та спорту України, інших зацікавлених міністерств і відомств, українським оргкомітетом Invictus Games.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua