Ігор Жданов: Рішення Міжнародної федерації шашок про дискваліфікацію чемпіона світу Юрія Анікєєва – елемент гібридної війни Росії
четвер, 19 січня 2017, 12:49

Міністр молоді та спорту, представник партії «Народний фронт» Ігор Жданов вважає, що рішення російського правління Міжнародної федерації шашок (IDF) про повторну дискваліфікацію чемпіона світу українця Юрія Анікєєва - тепер уже на 3 роки – викликає огиду.

На переконання Ігоря Жданова, рішення є незаконним, політичним, -  таким, що не має жодного відношення до елементарних норм міжнародного спортивного права. Мова йде про особисте зведення рахунків та політичні репресії проти громадянина України Юрія Анікєєва за його публічну патріотичну, проукраїнську позицію.

«Це елемент тотальної гібридної війни, яку Росія веде проти України, в тому числі - шляхом використання кишенькових та підконтрольних Кремлю міжнародних спортивних федерацій. Не секрет, що керівництво Міжнародної федерації шашок (IDF) практично повністю складається із громадян Росії. За наявною інформацією, рішення про дискваліфікацію Юрія Анікєєва також погоджувалося з кураторами функціонерів IDF у російських владних структурах. Це і є сучасне обличчя Росії – країни-агресора, терориста, країни, яка порушує права людини та у кращих сталінських традиціях затуляє рота усім незгодним», - зазначив міністр.

Ігор Жданов наголосив, що Мінмолодьспорту, він особисто, уся українська спортивна родина стоїть на стороні нашого видатного, непересічного спортсмена. За словами міністра, у тісній співпраці з Федерацією шашок України робиться все необхідне у цій непростій ситуації.

«Я пишаюся тим, що Юрій Анікєєв, не дивлячись на різноманітні конформістські пропозиції, які надходили від російського керівництва IDF, – не прогнувся, не зламався, не відмовився від своїх поглядів та особистого права вдягати на змагання національний український одяг, одним з невід’ємних елементів якого є наша вишиванка», - акцентував Ігор Жданов.

Враховуючи видатні спортивні досягнення, велику патріотичну свідомість та міцну громадянську позицію, Мінмолодьспорту ініціюватиме нагородження Юрія Анікєєва високою державною нагородою.

Ігор Жданов також закликав усіх небайдужих патріотичних людей, представників бізнесу, меценатів, юристів надати Юрію Анікєєву фінансову та юридичну допомогу. За словами міністра, ця допомога потрібна нашому спортсмену на час дискваліфікації, а також для відстоювання своїх прав у Міжнародному спортивному арбітражному суді в Лозанні. Подача та супровід позову потребує достатньо великих коштів, не менше 50 тисяч євро, яких у спортсмена та профільної федерації немає. Держава, відповідно, втручатися в цей процес не може.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua