Ігор Жданов: У цьому році ми зробили одну з найбільших інвестицій у спортивну інфраструктуру за роки Незалежності (відео)
п’ятниця, 14 липня 2017, 13:44

Планується, що протягом 2017 року за кошти Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) буде відновлено 84 обєкти спортивної інфраструктури.

Про це під час години запитань до Уряду в Верховній Раді заявив міністр молоді та спорту, представник партії «Народний фронт» Ігор Жданов.

За його словами, саме така кількість проектів відібрана комісією ДФРР та погоджена Міністерством молоді та спорту станом на липень.

«Це ремонт спортзалів; технічне переоснащення та будівництво нових корпусів ДЮСШ; реконструкція стадіонів; створення нових сучасних спортивних майданчиків зі штучним покриттям для футболу, баскетболу, волейболу; будівництво нових басейнів та багато іншого. Усе це, безумовно, надасть додаткового імпульсу розвитку фізичної культури та спорту в Україні», - наголосив Ігор Жданов.

Він також зауважив, що загальна сума коштів, яка передбачена у ДФРР на 2017 рік для потреб саме спортивної інфраструктури, складає 374 млн грн. Це одна з найбільших інвестицій Уряду у спортивну інфраструктуру країни за всі роки Незалежності.

«Показово, що свої проекти подали всі області України, включаючи Луганську та Донецьку області. Реалізація проектів здійснюється шляхом співфінансування з органами місцевого самоврядування», - зазначив Ігор Жданов.

Минулого року Уряд підтримав ініціативу Ігоря Жданова про закріплення у 2017 році не менше 10% коштів ДФРР виключно на відновлення та будівництво об’єктів спортивної інфраструктури.

Таким чином Україна взяла на озброєння досвід Європейського Союзу, зокрема Польщі, і вдало його використовує.

Нагадаємо, що 2016 року на відновлення матеріально-технічної бази сфери фізичної культури та спорту, на об'єкти спортивної інфраструктури за рахунок ДФРР були виділені кошти в сумі 100 млн грн 19 регіонам України. Було відремонтовано або розпочато ремонт, відбудовано або побудовано «з нуля» 32 об`єкти.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua