Ігор Жданов: У кожній об’єднаній територіальній громаді мають бути штатні фахівці, відповідальні за молодіжну політику і спорт
п’ятниця, 24 березня 2017, 12:13

Міністр молоді та спорту, представник партії «Народний фронт» Ігор Жданов наголошує на необхідності напрацювання базової моделі функціонування та розвитку фізкультури і спорту в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ).

Про це він сказав на виїзному засіданні колегії Мінмолодьспорту щодо розвитку фізичної культури та спорту в сільських і селищних територіальних громадах в умовах децентралізації влади, що пройшло на Житомирщині.

Члени колегії разом з керівництвом Житомирської ОДА, начальниками профільних управлінь та головами ОТГ обговорили проблемні питання, які необхідно вирішити для збереження системи масового, дитячого й резервного спорту в процесі створення об’єднаних територіальних громад, особливо у сільській місцевості.

Ігор Жданов зазначив, що Мінмолодьспорту стурбоване такими викликами як відсутність у статутах громад пріоритетності розвитку фізкультури й спорту, сучасної матеріально-технічної бази, чітких механізмів забезпечення фінансування діяльності спортзакладів і ДЮСШ на території ОТГ та збереження їх тренерсько-викладацького складу.

«Тому перед нами стоїть завдання спільно напрацювати базову модель функціонування та розвитку фізкультури і спорту в ОТГ. Принципово важливо, щоб в апараті кожної ОТГ були штатні працівники, відповідальні за фізкультуру й спорт, а також молодіжну політику. Інакше нікому, крім поодиноких ентузіастів та волонтерів, буде займатися цими напрямками роботи», - наголосив міністр.

Ігор Жданов, зокрема, проінформував присутніх, що вже практично завершена підготовка до розгляду Кабінетом Міністрів постанови «Про затвердження державного соціального стандарту у сфері обслуговування закладами фізичної культури і спорту».

«Це дозволить спитати на місцях, чи виконуються ці стандарти, чи не виконуються, а також забезпечити керованість процесами реалізації відповідної державної політики», - зазначив він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua