Ігор Жданов у Лозанні: Одним із фундаментів чесного спорту є боротьба з допінгом
четвер, 16 лютого 2017, 12:17

Боротьба з допінгом та маніпулюванням результатами змагань є одним з фундаментів чесного спорту.

На цьому наголосив міністр молоді та спорту, представник партії «Народний фронт» Ігор Жданов під час виступу на другому Міжнародному форумі «Чесність у спорті», що відкрився у швейцарському місті Лозанна.

Захід проходить під керівництвом президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томаса Баха та присвячений питанням боротьби з корупцією у спорті. У форумі також беруть участь, заступник Генерального секретаря Ради Європи Габріелла Батаіні-Драгоні, Єврокомісар з питань освіти, культури, молоді, спорту Тібор Наврачич, міністри країн світу та Європи відповідальні за спорт, представники Інтерполу, ООН.

Під час своєї доповіді Ігор Жданов зауважив, що одним із пріоритетів діяльності українського Уряду та Мінмолодьспорту є захист морально-етичних цінностей спорту. За словами урядовця, це добре демонструють передові кроки у цій сфері, які здійснює наша держава.

Зокрема, Україна не лише стала третьою країною континенту, яка на законодавчому рівні ратифікувала Конвенцію Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями, а й проводить роботу щодо її впровадження. Це, на переконання міністра, є великим плюсом для іміджу нашої держави та реальним євроінтеграційним кроком України.

«Щоб Конвенція запрацювала та була ефективною необхідно об’єднати зусилля багатьох державних інституцій та громадських організацій. Сьогодні ми активно працюємо над створенням єдиної Національної платформи, яка захищатиме чесність у спорті», - зазначив Ігор Жданов.

Він наголосив, що важливим напрямком у діяльності Платформи має бути широка просвітницька кампанія серед тренерів та спортсменів щодо попередження й профілактики злочинної діяльності, пов’язаної з маніпулюванням спортивними змаганнями.

Другим досягненням України, на якому акцентував увагу присутніх міністр, є те що наша держава повністю виконала взяті на себе зобов'язання перед Всесвітнім антидопінговим агентством. Про це свідчить прийнятий Верховною Радою Закон України «Про антидопінговий контроль у спорті».

«Україна підтримує жорстку позицію Міжнародного олімпійського комітету, ООН, Ради Європи, Європейського Союзу у боротьбі з такими ганебними явищами, як корупція і допінг у спорті. Ми беремо активну участь у всіх міжнародних заходах та приєдналася до існуючих інструментів, які націлені на протистояння цим загрозам. Упевнений, що у боротьбі за чесний спорт можливо перемогти лише тоді, коли ми разом з європейською та світовою спільнотою будемо грати на одному полі, діяти як одна потужна, єдина команда», - наголосив Ігор Жданов.

«Я твердо переконаний у тому, що одним із фундаментів чесного спорту є і залишається боротьба з допінгом та маніпулюванням результатами спортивних змагань», - сказав він.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua