Ігор Жданов: Україна категорично засуджує грубе втручання держави у питання антидопінгової політики, як це зробила Росія
вівторок, 8 листопада 2016, 12:47

7 листопада у Києві розпочалось 45-те засідання Моніторингової групи Антидопінгової конвенції Ради Європи (далі Т-DО).

Дана група є органом, який здійснює нагляд за застосуванням Антидопінгової конвенції Ради Європи. Участь у роботі групи Т-DО беруть більше 60 представників державних органів країн-членів РЄ, які відповідають за здійснення політики в сфері боротьби з допінгом у спорті.

У вітальному слові до учасників заходу міністр молоді та спорту України, представник партії «Народний фронт»  Ігор Жданов зауважив, що боротьба із допінгом є одним із пріоритетів діяльності Уряду та Мінмолодьспорту України.

«Ми усвідомлюємо, що допінг продовжує залишатися однією з найбільших загроз для чесного спорту. То ж категорично засуджуємо політику подвійних стандартів та грубе втручання держави у питання антидопінгової політики, як це відбувалося у РФ», - зауважив міністр.

«Хочу підкреслити, що Україна й надалі буде неухильно дотримуватися вимог міжнародного законодавства у сфері боротьби з допінгом. Це наша чітка та принципова позиція», - наголосив Ігор Жданов.

Він також зауважив, що 19 жовтня ц. р. Верховна Рада прийняла у першому читанні Закон України «Про антидопінговий контроль у спорті», який був розроблений міністерством з метою приведення чинного законодавства України у відповідність з Міжнародною конвенцією про боротьбу з допінгом у спорті.

Ще одним ключовим кроком у напрямку зміцнення антидопінгової діяльності в Україні стало підписання у рамках засідання Моніторингової групи Меморандуму про співробітництво між Національним антидопінговим центром України та Національною антидопінговою агенцією Німеччини. 

 

«Це наша спільна перемога на шляху розбудови ефективної та сучасної антидопінгової програми в Україні», - зазначив Ігор Жданов.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua