Ігор Жданов: Уряд виділив 400 млн грн на будівництво палаців спорту та басейнів у 2019 році
середа, 27 березня 2019, 16:08

За пропозицією міністра молоді та спорту, представника партії "Народний фронт" Ігоря Жданова уряд ухвалив дві постанови - про порядок та умови надання у 2019 році субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на створення нових та ремонти існуючих палаців спорту і басейнів.

"Внаслідок політики децентралізації, яку започаткував ще уряд Арсенія Яценюка, потім продовжував уряд Володимира Гройсмана і яка була підтримана Президентом України, ми отримали певні бонуси для того, щоби мати змогу проводити політику відновлення спортивної інфраструктури", - сказав міністр під час сьогоднішнього засідання уряду.

За його словами, за останні три роки через Державний фонд регіонального розвитку було виділено понад 1 млрд грн на будівництво та реконструкцію спортивних об’єктів в регіонах.

Ігор Жданов зазначив, що у 2018 році було передбачено 150 млн грн субвенції на будівництво палаців спорту. З поданих проектів минулого року було обрано шість, що відповідали порядку та умовам надання субвенції.

"Але, на жаль, не всі виявились готовими розпочати роботи по будівництву до кінця 2018 року, тому були позбавлені участі у програмі. Наразі кошти розподілені між трьома об'єктами, будівництво вже розпочалося та вийшло зі стадії фундаменту в Рівному (42 млн грн). Минулого тижня розпочалось будівництво Палацу спорту в Хмельницькому (54 млн грн)", - зазначив міністр.

"Ми вважаємо за потрібне продовжити програму субвенцій у 2019 році як на будівництво палаців спорту, так і будівництво та реконструкцію басейнів 25 та 50 м", - додав він.

Умови надання субвенції-2019:

- довжина ванни/ванн спортивного басейну повинна складати 25 або 50 метрів;

- співфінансування з місцевих бюджетів та залучених на ці цілі інших джерел, не заборонених законодавством, в обсязі не менш ніж: 10% від загальної вартості проекту будівництва нових та реконструкції існуючих спортивних басейнів; 50% від загальної вартості проекту капітального ремонту існуючих спортивних басейнів;

- наявність необхідних документів для здійснення будівництва/реконструкції та капітального ремонту спортивних басейнів (далі – Роботи), у тому числі проектно-кошторисної документації, затверджених у встановленому порядку;

- надання гарантійного листа щодо своєчасного використання Субвенції у повному обсязі, завершення у наступних бюджетних періодах Робіт та облаштування, належного забезпечення подальшої експлуатації та функціонування спортивних басейнів за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством;

- для басейнів - першочергове використання для розвитку дитячого, дитячо-юнацького, резервного спорту та спорту вищих досягнень, проведення спортивних заходів різного рівня з водних видів спорту відповідно до правил і стандартів Міжнародної федерації плавання (FINA).

"Ми маємо співпрацювати із місцевою владою і заохочувати її вкладати кошти в суспільно значимі проекти, якими є сучасна функціональна спортивна інфраструктура в усіх регіонах України. Це запорука здорового способу життя нації та її всебічного розвитку, більшої кількості людей різного віку, що займаються спортом, появи нових спортивних зірок", - підкреслив Ігор Жданов.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua