Ігор Жданов: Успішний виступ на Паралімпіаді-2018 - це результат колективної праці
п’ятниця, 23 березня 2018, 14:52

Успішний виступ українських спортсменів на ХІІ зимових Паралімпійських Іграх у Пхьончхані, не є випадковим, це результат командної роботи паралімпійців, Уряду, сотень фахівців та ентузіастів своєї справи.

На цьому наголосив міністр молоді та спорту, представник партії «Народний фронт» Ігор Жданов сьогодні під час години запитань до Уряду у Верховній Раді.

«22 медалі, третє місце за кількістю здобутих нагород, якщо не враховувати нейтральних спортсменів, які виступали без прапора і країни. Великий внесок у цей успіх зробила держава, Міністерство молоді та спорту, всі платники податків. Лише у 2017-2018 роках на підготовку та участь збірної в Паралімпійських іграх, проведення навчально-тренувальних зборів - було виділено понад 30 млн. грн. бюджетних коштів. З них 8 млн. - це закупівля необхідного інвентарю та обладнання», - підкреслив він.

«91 млн. грн. державою було виплачено заслужені призові нашим паралімпійцям. Наразі готуються виплати й тренерам збірної. Відповідні кошти передбачені в бюджеті Мінмолодьспорту», - наголосив Ігор Жданов.

Він також доповів, що основна підготовка національної паралімпійської команди з лижних перегонів та біатлону проводилась на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру на Львівщині, сучасної спортивної бази з безперешкодним середовищем. Вона розбудовується за підтримки Мінмолодьспорту та Мінсоцполітики.

Про світовий рівень бази свідчить той факт, що саме тут вперше в історії України у 2017 році відбувся етап Паралімпійського Кубка світу з лижних гонок та біатлону.

«Результат, який наші паралімпійці продемонстрували у Пхьончхані, не є випадковим. Це була командна робота. Свої зусилля об’єднали Уряд, Міністерство молоді та спорту, Міністерство соціальної політики, Національний комітет спорту інвалідів, спонсори збірної, центри Інваспорт, облради та ОДА. Це колективна праця спортивних федерацій, сотень фахівців та ентузіастів своєї справи, які чотири роки поспіль забезпечували централізовану підготовку спортсменів до участі у зимових Паралімпійських іграх», - наголосив міністр.

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua