Ігор Жданов: Вперше в історії на підготовку до Всесвітніх Ігор окремою бюджетною програмою було виділено 45 млн грн (відео)
середа, 2 серпня 2017, 21:12

Цього року українська збірна показала найкращий результат за всю історію участі у Всесвітніх Іграх (міжнародні комплексні змагання з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор).

Про це повідомив міністр молоді та спорту, представник партії «Народний фронт» Ігор Жданов.

«П'яте загальнокомандне місце на Іграх у Вроцлаві — це кращий результат за весь час участі української збірної у Всесвітніх Іграх. Перше командне місце та сім нагород: п`ять золотих, дві бронзові - українські спортсмени взяли в академічній греблі на ергометрах та кікбоксингу WAKO», - підкреслив Ігор Жданов.

«Це було вперше, що ми здійснювали підготовку за окремою бюджетною програмою - 45 млн. грн. Ці кошти передбачали витрати, пов’язані з навчально-тренувальними зборами, в тому числі і за кордоном, придбання спортивної форми, взуття, аксесуарів спеціального призначення, спортивного обладнання та інвентарю. Починаючи з минулого року і безпосередньо до червня 2017-го ми спілкувались із президентами федерацій, щоб  краще зрозуміти потреби спортсменів у підготовці до ВІ», - зазначив він.

Міністр наголосив, що всім спортсменам, які стали переможцями та призерами X Всесвітніх Ігор, як в основних видах, так і в показових, а також тренерам, які безпосередньо готували атлетів, призові будуть виплачені найближчим часом.

Нагадаємо розмір грошової винагороди був збільшений у двічі, переможці Ігор отримають 480 тис грн, срібні призери - 400 тис грн. та 240 тис грн. - бронзові.

Також Ігор Жданов зазначив, що Мінмолодьспорту постійно працює із місцевою владою щодо підтримки спортсменів у їхніх рідних містах: «Хтось розуміє важливість того, що в його місті чи в області живе чемпіон світу, Європи, олімпійський чемпіон – тоді наша співпраця йде конструктивно. А хтось, на жаль, ні. Але ми не здаємося».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua