Ігор Жданов закликав міністрів спорту 31 країни бойкотувати Чемпіонат світу з футболу в Росії (лист)
середа, 13 червня 2018, 14:57

Міністр молоді та спорту України, представник партії "Народний фронт" Ігор Жданов направив листа усім міністрам - відповідальним за спорт в 31 країні, чиї футбольні команди заявлені для участі у Чемпіонаті світу в країні-агресорі Росії.

"Звертаюся до своїх колег з проханням бойкотувати ці змагання на політичному рівні. Покажіть Путіну червону картку", - йдеться в листі.

Ігор Жданов наголошує, що з огляду на численні грубі порушення Росією Статуту ООН та міжнародного права "ми повинні адекватно і активно реагувати на російську політику агресії, окупації, втручання у внутрішні справи суверенних держав та широкомасштабні порушення прав людини в Росії і на окупованих Росією українських територіях Криму та Донбасу".

Крім того, йдеться у зверненні, санкції проти Росії, такі як відсторонення олімпійської збірної Російської Федерації від участі в зимових Олімпійських іграх 2018 року, свідчать про офіційне визнання міжнародною спільнотою та ВАДА фактів порушення Росією міжнародного антидопінгового законодавства.

"Наразі російське керівництво не припинило збройної агресії проти сусідніх країн і грубо порушує міжнародне право. Крім того, російська пропаганда використовує Чемпіонат світу з футболу 2018 для просування ідеї повернутися до "бізнесу як завжди", - підкреслює очільник Мінмолодьспорту України.

Він також нагадує, що у цей час понад 60 невинних громадян України незаконно утримуються за сфабрикованими та політично вмотивованими звинуваченнями в Росії та на території тимчасово окупованого Криму. Вони піддаються тортурам та позбавлені належної медичної допомоги.

"Злочини Росії проти України та демократичного світового порядку вимагають більш рішучого та ефективного реагування з боку міжнародного співтовариства. У зв'язку з цим закликаю Вас бойкотувати Чемпіонат світу з футболу 2018 в Російській Федерації", - йдеться у листі.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua