Імпічмент президенту ПАРЄ оголосять вперше в історії організації, - Леонід Ємець (фото, відео)
вівторок, 27 червня 2017, 12:31

Запровадження змін до регламенту Парламентської асамблеї Ради Європи, які дозволять оголосити імпічмент президенту Асамблеї Педро Аграмунту, просувається надзвичайно швидко.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", член української делегації в ПАРЄ Леонід Ємець в інтерв'ю журналістам у Страсбурзі.

"Асамблея існує з 40-х років минулого сторіччя, але досі не було випадків, коли її президент має примусово йти у відставку через те, що відхилився від курсу ПАРЄ і не виконує її доручень", - сказав він.

"За великим рахунком, процедура усунення президента з посади просто не прописана в регламенті Асамблеї, але оскільки така ситуація виникла, і очевидно, що за цим стоїть рука Росії, ми змушені змінити регламент у частині запровадження процедури імпічменту", - додав Леонід Ємець.

Він уточнив, що посада президента ПАРЄ залишиться за Європейською народною партією, яка делегувала Аграмунта, і тепер має висунути свого представника виконувати обов’язки президента до кінця формальної каденції Аграмунта.

"Очевидно, що Аграмунт сьогодні є одним з інструментів російського впливу, через який Москва намагається підірвати авторитет ПАРЄ та інших європейських інституціях, водночас збільшивши власний вплив", - резюмував Леонід Ємець.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua