Індустріальні парки дадуть нове життя економіці промислових регіонів, - Олег Кришин
середа, 5 жовтня 2016, 12:15

Ефективні індустріальні парки дадуть нове життя економіці промислових регіонів.

Про це заявив член фракції "Народний фронт", секретар Комітету  питань податкової та митної політики Олег Кришин, коментуючи прийняття Верховною Радою в першому читанні законопроектів щодо змін до Податкового та Митного кодексів, спрямованих на розвиток в Україні індустріальних парків.

"Індустріальним паркам потрібні податкові пільги, держпідтримка, преференції для компаній та інвесторів, хороші стимули для роботи в Україні. Це - вікова і світова практика", - наголосив народний депутат.

Як співавтор зазначених законопроектів, він підкреслив, що саме індустріальні парки є реальним інструментом для зростання інвестицій, нових робочих місць і вітчизняної економіки.

"Запропоновані нами зміни забезпечують умови для розвитку індустріальних парків за практиками країн світу, де їх діяльність дала значний ріст макроекономічних показників. У Туреччині лише з 2002 по 2008 роки ВВП країни і експорт зросли більш ніж в 3 рази. За сім років реалізації програми розвитку індустріальних парків у Чехії інвестори вклали в нові виробництва 9 млрд євро, створили 70 тис. робочих місць. А в Китаї індустріальні зони формують близько 10% ВВП, акумулюють 30% прямих іноземних інвестицій і 37% товарного експорту", - зазначив Олег Кришин.

Він наголосив, що розуміння цих чинників і стало безперечним аргументом "за" прийняття запропонованих законопроектів за основу. 

"Попереду - підготовка цих законопроектів до другого читання. І зовсім скоро досвід створення тисяч робочих місць і щорічного збільшення макропоказників стане дієвим і в нашій країні", - резюмував народний депутат.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua